Nye selvforsynende VEGA sensorer

Nye selvforsynende VEGA sensorer

 

Nye selvforsynende VEGA sensorer

- nøglen til IoT inden for logistik og produktion


Niveaumåling har aldrig været så enkelt

Internet of Things (IoT) revolutionerer i øjeblikket hele verden og logistik er et af de områder, hvor det især tager fart. Her tilbyder, et omfattende netværk af varer og IT-infrastruktur langs hele forsyningskæden, et stort uudnyttet potentiale: Fra lager, til bestillingsprocesser og til transport. Optimering af forsyningskæden medfører derfor reelle konkurrencemæssige fordele og kan hjælpe med at reducere omkostningerne.

Kernen i Internet of Things er de data, der udveksles over det stadigt voksende kommunikationsnetværk. Det fungerer som et beslutningsgrundlag for forbedringer og derfor er IoT afhængig af sensorer, der kan levere data. Især i logistikprocesser kræves der ofte sensorer på steder, hvor det ikke er muligt at tilslutte fast strøm.

Selvforsynende sensorer til optimeret logistik

VEGA har udviklet en helt ny serie målesystemer specielt designet til disse situationer: Autarkiske niveausensorsystemer baseret på 80 GHz radar-teknologi. De nye autarkiske (selvforsynende) radarsensorer er optimeret til logistik- eller kontrolprocesser. Energieffektivitet stod øverst på listen da produkterne blev udviklet og derfor er måleydelse, trådløs datatransmission og energiforbrug passer perfekt afstemt i forhold til hinanden. I kombination med de optimerede målecyklusser sikrer batterierne op til 10 års drift.

De enkeltstående sensorer fra VEGA er trådløse, fleksible, pålidelige og billige - og kan installeres hurtigt via plug-and-play. De kan derfor bruges pålideligt i en lang række scenarier, uanset hvor niveauet skal måles for eksempel i opbevaringsbeholdere med kemikalier, beholdere med rengøringsmidler, der skal udskiftes regelmæssigt, eller restbeholdere, der venter på indsamling.

Ideel til Intermediate Bulk Containers (IBC)

De autarkiske VEGA-sensorer kan hurtigt og let monteres på IBC-containere. Takket være radarteknologien er det muligt at måle udefra, så IBC-plastbeholderen ikke behøver at blive åbnet eller modificeret. Måleren installeres nemt med et par enkle trin og kan blive på containeren permanent, hvorefter den transmitterer niveaustatus, hvad enten det er i anlægget eller under transport. Selv når de er stablet højt, registrerer de autarkiske VEGA-sensorer, det aktuelle niveau i hver enkelt container flere gange om dagen - og sender dataene trådløst til skyen.

Tilgængelig overalt

Forbindelsen er også modulær: I øjeblikket understøttes standarderne NB-IoT og LoRa.
VEGA anvender en multikommunikationsmodel og sensoren er udstyret med forskellige trådløse low-power standarder og sensoren vælger den standard, der er tilgængelig i den givne situation. Derudover kan fremtidige standarder også hurtigt implementeres.

Hvis sensorerne kombineres med VEGA Inventory System, giver dette yderligere fordele: Denne visualiserings- og logistiksoftware bestemmer autonomt de mest optimale ordremængder og fremtidige mål på baggrund af data. 

Den autarkiske VEGA radarsensor tilbyder ligeledes mange andre smarte muligheder, for eksempel kan måledataene let integreres i andre platforme og systemer.Især i logistikprocesser kræves der ofte niveausensorer på steder, hvor der ikke findes elektricitet. I disse tilfælde er de nye autarkiske radarsensorer fra VEGA den ideelle løsning.

Pressemeddelelsen fra VEGA er oversat og tilpasset af Insatech

Hvis du vil vide mere, så kontakt:

Jørgen Strange
Product Manager Level and Pressure

Direct: +45 2761 4508
E-mail: jorgen.strange@insatech.com