Service/Kursus - Flowmåling

Kursus - Flowmåling

På kurset i flowmåling vil vi gennemgå fysiske egenskaber, der kan have indflydelse på vores måling. Ligeledes vil vi undersøge forskellige måleprincipper og hvordan man vælger det rigtige instrument og dimensionering til måleopgaven samt mediet. Vi vil ligeledes gennemgå eksempler på forkerte eller uhensigtsmæssige installationer. Afslutningsvist vil vi kigge på, hvordan du kan kontrollere og vedligeholde flowmålere.

Kurset tager udgangspunkt i måleprincipperne omkring: 

  • Differenstryk (dP)
  • Magnetisk flow
  • Ultralydsmåling
  • Coriolis
  • Vortex

Teori – fysiske begreber i forbindelse med flowmåling

Kurset begynder med en kort gennemgang af fysiske begreber og egenskaber som densitet, viskositet og Reynolds tal, og vi kigger især på hvilken indflydelse de har på mediet og vores måling.

Med baggrund i dette kigger vi på, hvordan du vælger det korrekte måleprincip til din måleopgave, samt hvad du skal være opmærksom på, så som korrekt dimensionering til måleområdet. Vi gennemgår også hvornår og hvor ofte du bør kalibrere din flowmåler for at sikre den måler korrekt.

Installation og vedligeholdelse

Til sidst vil vi komme med en række eksempler, der viser forkerte eller uhensigtsmæssige installationer af flowmålere og gennemgå hvad det vil betyde for målingen. Vi vil ligeledes vise hvordan man kan kontrollere og vedligeholde sin flowmåler, samt gennemgå noget af konfigurationssoftwaren.

Mål

Du vil få overblik over hvilke fysiske egenskaber dit medie har, og hvad det betyder for dit flow. Du vil ligeledes få en forståelse af, hvilket måleprincip der vil være bedst at bruge ved forskellige applikationer og hvordan du skal installere dit instrument for at undgå forkerte målinger. Du vil få kendskab til, hvordan du kontrollerer og vedligeholder dine instrumenter samt vide hvorfor og hvornår du skal kalibrere dit udstyr.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig som skal indstille, programmere og arbejde med flowmålinger. På kurset vil du få indblik i:

  • Valg af det rigtige instrument til opgaven  
  • Korrekt montering  
  • Opstart og indstilling

Det praktiske

Kurset er inklusiv fuld forplejning herunder morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe samt snacks, te, kaffe og vand. Du får selvfølgeligt udleveret kursusmateriale og et certifikat for deltagelse på kurset.

Dato: Skriv dig op allerede nu til det næste kursus!
Tid: 08:30 - 16:00
Sted: Insatech A/S, Næstvedvej 73C, 4720 Præstø
Pris: 3.000,- ekskl. moms (DKK)
(2.500 per person ved 2 personer)

Tilmelding

Der er plads til 12 personer på kurset og det vil blive gennemført ved mindst 6 tilmeldinger. Tilmeldingen sker efter først til mølle princippet da der ofte er mange tilmeldinger. Prisen for kurset i flowmåling er DKK. 3.000 ekskl. moms (2.500 pr / person ved 2 personer)). Vi gør opmærksom på at tilmelding til kurset er bindende.


Du kan blive skrevet op eller tilmelde dig ved at skrive eller ringe til:

Annette Henriksen
ahe@insatech.com
2761 4528
Tilpassede kurser præcis til dine behov

Hvis ikke dette kursus dækker jeres behov har vi ofte afholdt kundespecifikke kurser målrettet netop dig og din virksomhed. Kurset kan enten holdes i vores faciliteter i Præstø eller direkte hos jer. På disse kurser kan vi tage udgangspunkt i generelle måleprincipper, men vi kan også målrette kurset til jeres instrumenter og specifikke problemstillinger. Dette er en fordel da kurserne ofte giver en dybere dialog og diskussion omkring netop jeres instrumenter samt processer. Dialogen gør det også muligt for os at give jer gode råd til optimering og i nogle tilfælde direkte at forebygge fremtidige problemer. Udover den gode dialog sparer i også tid på transport når vi kommer til jer.

Hvis i ønsker et tilpasset kursus er i altid velkommen til at skrive eller ringe, så tager vi en snak om jeres behov og specifikke ønsker til kurset.